تمام دسته بندی ها
    Filters
    تنظیمات
    جستجو

    همه چیز درباره نبشی کرنربید،کناف و L25

    نبشی‌ها یکی از مصالح پرمصرف هستند که روزبه‌روز بر کاربردهای آن‌ها افزوده می‌شود. این پروفیل ساختمانی به صورت مرکب و منفرد در پروژه‌های صنعتی و ساختمانی بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. نبشی‌ها انواع مختلفی دارند، یکی از انواع آن‌ها، نبشی کرنربید است.

    نبشی کرنربید یا نبشی کناف دارای کاربردهای فراوانی است. از این نبشی بیشتر در محل‌هایی که امکان وقوع ضربه و صدمه ‌وجود دارد استفاده می‌شود.

    نبشی کرنربید دارای انواع مختلفی است که کاربردهای هریک از آن‌ها یکسان است. یکی از مهم‌ترین انواع نبشی کرنربید، نبشی L25 است.

    در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با انواع نبشی کرنربید و کاربردهای آن آشنا کنیم.

    نبشی کرنربید

    به طور کلی می‌توان گفت نبشی کرنربید، نبشی گالوانیزه‌ای است که به صورت پانچ‌دار تولید می‌شود. ‌این سازه در طرح، ابعاد و ضخامت‌های متفاوتی ساخته می‌شود. ضخامت این نبشی بین 0.4 تا 0.7 میلی‌متر است که با عرض 25 میلی‌متر و طول‌های 3 تا 4 متر به بازار عرضه می‌شود.

    این نبشی به دلیل ضخامت نازک و سوراخ‌های نامنظمی که دارد، در اجرای کناف و سیستم‌های ساخت‌وساز خشک مورد استفاده قرار می‌گیرد. کناف صفحه‌ای گچی است که دارای روکش است. یک نبشی کرنربید خوب و باکیفیت باید توان محافظت از کنج‌ها در برابر ضربات را داشته باشد. نکته‌ی دیگر این‌که باید در زیبایی ظاهر کناف نیز موثر باشد.

    از نبشی کرنربید یا نبشی کناف جهت محافظت از ستون، سقف کاذب، دیوار و پارتیشن LSF استفاده می‌شود. عملکرد درست نبشی‌های کرنربید زمانی اتفاق می‌افتد که بتوان آن‌را به صورت دقیق و درست در کناف اجرا کرد.

    از مزیت‌های کرنربید در ساختمان‌سازی می‌توان به افزایش طول عمر ساختمان، پایین آوردن وزن سازه، مقاوت در برابر رطوبت، خوردگی و هجوم حشرات، کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی در مصرف انرژی اشاره کرد.

    انواع نبشی کرنربید از نظر کاربرد

    نبشی کناف از نظر کاربردی که دارد، درانواع مختلفی دسته‌بندی می‌شود. در زیر به ذکر انواع نبشی‌های کرنربید با توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

    نبشی کرنربید L25

    نبشی L25 یکی از نبشی‌های مهم کرنربید است که دارای سطح مقطع به شکل L است. این نبشی کاربردهای اساسی و با اهمیتی در جهت مقاوم‌سازی ساختمان دارد. از نبشی L25 به‌عنوان عایق صدا، جهت تراز سقف، کد حریق و تعمیر سقف‌های شکسته استفاده می‌شود.

    نبشی کرنربید C شکل

    بشی C شکل، یکی دیگر از نبشی‌های کرنربید است که بر اساس استانداردهای DIN و NF ساخته می‌شود. این نوع نبشی اغلب به صورت عمودی و در فاصله‌های 30، 40 و 60 به کار می‌رود. نبشی C شکل همچنین دارای عمق‌های 50، 70، 75 و 100 میلی‌متر است.

    نبشی کرنربید UD28

    از این نوع نبشی کناف جهت تراز سقف و بخش مشترک بین سقف و دیوار استفاده می‌شود. از نبشی UD28 به دلیل ویژگی‌هایی که دارد جهت عایق‌بندی صدا نیز استفاده می‌شود. نقش اصلی این نبشی، تکیه‌گاه گوشه سقف است ازاین‌رو از آن در جهت جلوگیری از ترک سقف استفاده می‌کنند.

    نبشی کرنربید سقفی

    نبشی سقفی دارای دو نوع F47 و CD60 است. از این نبشی جهت زیرسازی سقف‌های کاذب استفاده می‌شود. نبشی‌های سقفی معمولا نقش باربر را ایفا می‌کنند و در استحکام سقف‌های کاذب موثر هستند.

    نبشی کرنربید U شکل

    این نوع نبشی که به آن، نبشی رانر نیز گفته می‌شود، برخلاف نبشی C شکل به صورت افقی مورداستفاده قرار می‌گیرد. نقش اصلی این نبشی، هدایت نیرو در سقف و کف است بنابراین جهت کاربردهایی مانند ساختار قاب‌های فولادی بسیار مناسب است.

    نبشی ‌کرنربید تراز

    نقش اصلی این نبشی تراز کردن است ازاین‌رو جهت اتصال دیوار به سقف از آن استفاده می‌شود. این نبشی همچنین با تحمل نیروهایی که به سقف وارد می‌شود باعث افزایش مقاومت سازه خواهد شد. از نبشی تراز همانند نبشی L25 در ساختمان‌هایی که قصد عایقبندی صدا و کد حریق ساختمان را دارند، استفاده می‌شود.

    انواع کرنربید از نظر جنس

    انواع دیگری از نبشی‌ کناف وجود دارند که آن‌ها را از نظر جنس دسته‌بندی می‌کنند. به طور کلی این نبشی‌ها به سه دسته‌ی کرنربید فلزی گالوانیزه، کرنربید کاغذی و کرنربید پلیمری تقسیم می‌شوند. در زیر به اختصار به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

    نبشی فلزی گالوانیزه

    نبشی گالوانیزه یکی از ارزان‌ترین انواع نبشی‌های موجود در بازار است. این نبشی، با وجود این‌که قیمت مناسبی دارد، از ویژگی‌هایی مانند مقاومت در برابر خوردگی و رطوبت برخوردار است. نبشی فلزی گالوانیزه همچنین با توجه به مشخصه‌های ساختاری، برای کار کردن افراد تازه‌کار مناسب است و محدودیتی در انتخاب نوع پیچ، اتصال و مواد نازک کاری وجود ندارد.

    نبشی کاغذی

    جنس این نوع نبشی، از نوعی کاغذ مخصوص است. بر روی این کرنربید کاغذی، دو ردیف نوار فلزی، برای پوشش قسمت‌های محدب و مقعر کنج دیوار استفاده می‌شود. این نبشی نقش محافظت از لبه‌های کنج را دارد و با استفاده در سقف‌های کاذب، زیبایی خاصی را به اثر می‌دهد.

    کرنربید پلیمری یا پلاستیکی

    کرنربید پلیمری یکی دیگر از انواع نبشی کلاف است که برخلاف نبشی‌های دیگر از انواع مختلف پلاستیک فشرده ساخته شده است. از مزیت‌های این نبشی، حمل‌ونقل آسان، مقاومت بالا در برابر پیچ خوردن و نصب راحت آن است. نبشی پلیمری یا پلاستیکی بر اساس روش‌های مختلف قابل نصب است.

    چگونگی نصب کرنربید

    برای نصب نبشی کرنربید کلاف، روش‌های مختلفی وجود دارد. به طورکلی برای هر روش این مراحل انجام می‌شود.

    ● تمیز کردن سطح مقطع نبشی با استفاده از مواد چربی‌زدا

    ● قرار دادن کرنربیدهای آماده شده در کنج دیوار

    ● کوبیدن نبشی‌های کرنربید با استفاده از چکش‌های پلاستیکی مخصوص کرنربیدکاری

    ● در پایان کشیدن یک لایه بتونه روی دو طرف کنج دیوار

    جمع بندی نهایی

    یکی از مقاطع فولادی پرمصرف در صنعت ساختمان‌سازی، نبشی است که جهت نبشی‌کشی ساختمان به کار می‌رود.کرنربید یا نبشی کناف یکی از انواع نبشی‌های پرکاربرد است. این نبشی، خود ازانواع مختلفی تشکیل شده است که هرکدام متناسب با جنس و کاربردی که دارند، استفاده‌های فراوانی از آن‌ها می‌شود.

    نبشی‌های کرنربید از نظر کاربرد به نبشی L25، نبشی سقفی، رانر و C شکل و… تقسیم می‌شود. این نبشی‌ همچنین از نظر جنس به سه دسته‌ی، نبشی گالوانیزه، کاغذی و پلیمری دسته‌بندی می‌شود. متداول‌ترین نوع آن، نبشی فلزی گالوانیزه است که کاربردهای فراوانی دارد و به راحتی در دسترس است. قیمت نبشی‌ کناف بر اساس نوع سازه، ضخامتی که دارد، سایز و استاندارد نبشی تعیین می‌شود.

    هدف ما از این مقاله، آشنایی شما با انواع نبشی کرنربید بوده است. امیدواریم در پایان مقاله به شناخت کافی از آن و آگاهی در مورد کاربردها و انواع آن رسیده باشید.

    نظر خود را وارد نمایید.