تمام دسته بندی ها
    Filters
    تنظیمات
    جستجو

    هر آنچه باید درباره سیم مفتول، انواع و کاربردهای آن بدانید

    مفتول‌ها ازجمله تجهیزاتی هستند که باوجود پیشرفت صنایع و فناوری، همواره پرکاربرد بوده و جایگاه بسیاری مهمی را در صنایع به خود اختصاص داده‌اند.

    سیم مفتول (Wire)

    سیم مفتول به روش نورد و کشش و در انواع سفید و سیاه تولیدشده و کاربرد فراوانی در بسیاری از صنایع به‌ویژه ساخت‌وساز دارد.

    تولید سیم مفتولی

    شمش‌های فولادی را در دستگاه اکستروژن و با استفاده از روش نورد و کشش، آن را به سیم مفتولی تبدیل می‌کنند. شمش‌ها با ابعاد مربعی و سایز ۱۴×۱۴ داخل دستگاه اکستروژن قرار داده می‌شوند، و سپس چند شفت نصب‌شده به‌طور دائم، قطعه فولادی را فشرده کرده و به آن شکلی با سطح مقطع دایره‌ای می‌دهد.

    در روند این پروسه، به دلیل تأثیر شفت‌ها و نیروی اصطکاک قطعه گرم می‌شود. پس از تبدیل قطعات فولاد به سیم مفتول، به‌صورت حلقه‌‌هایی از دستگاه خارج‌شده، سپس حلقه‌های سیم به هم تابیده‌شده، و با مکانیزم‌های خودکار به منطقه سرد منتقل می‌شوند.

    سیم مفتولی در دو نوع فابریک و غیر فابریک تولید می‌شود. سیم مفتولی فابریک از کشش و نازک کردن میلگرد سایز ۶٫۵ و سیم مفتولی غیر فابریک از تسمه‌های فلزی به دست می‌آید.

    کاربرد سیم مفتول

    سیم مفتولی کاربردهای فراوانی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

    • تقویت سازه‌های بتنی
    • ساخت شبکه‌های توری فلزی
    • ساخت چارچوب و اسکلت‌بندی
    • ساخت قفس
    • انواع مفتول

      مفتول سیاه (Black Annealed Wire)

      یکی از مهم‌ترین انواع مفتول، مفتول سیاه است که از فولاد گالوانیزه نشده ساخته‌شده و دارای رنگ سیاه است. این نوع مفتول در طی فرآیند تولید خود دچار تغییراتی در خواص مکانیکی خود شده و نرم‌تر می‌شود. برای ساخت این نوع مفتول با استفاده از روش آنیل، ابتدا میلگردهای کلاف ساده سایز ۵٫۵ تا ۸ میلی­متر در دستگاه کشش مفتول به شکل سیم مفتول‌هایی باضخامت ۱٫۲ تا ۶ میلی‌متر تبدیل‌شده، و سپس در کوره مخصوص و با حرارت ۸۰۰ تا ۹۰۰ درجه سانتی‌گراد در شرایط خلأ پخته‌شده و به‌آرامی سرد می‌شوند.

    • انواع مفتول سیاه

      سیم مفتولی سیاه با توجه به نوع کاربرد شناخته و نام­‌گذاری می­‌شود.

    • مفتول آرماتوربندی

      مفتول آرماتوربندی همان مفتول سیاه است که پخته و نرم شده و معمولاً برای اتصال و تثبیت میلگردهای افقی و عمودی نسبت به هم، شکل­‌دهی ستون­‌ها و فونداسیون کاربرد دارد. عملکرد این نوع مفتول به این صورت است که در تکه‌های کوچک به‌وسیله انبر دو میلگرد را به هم وصل کرده و آن‌ها را در کنارهم نگه‌داشته و اجازه حرکت به آن‌ها در جهت افقی و عمودی نمی‌دهد. این مفتول در بازار در سایزهای ۵٫۱ الی ۴ میلی­متر عرضه می‌شود و ۴ گرید معروف آن شامل موارد زیر است.

      • مفتول ۱٫۵ میلی­متر
      • مفتول ۱٫۱ میلی­متر
      • مفتول ۳ میلی‌متر
      • مفتول ۴ میلی‌متر

      سیم قالب‌بندی یا نجاری

      سیم قالب‌بندی، همان سیم مفتول سیاه در سایز ۲٫۵ است که آن را به نام مفتول نجاری نیز در بازار می‌شناسند، زیرا درگذشته نجاران برای بستن قالب‌های چوبی از این نوع مفتول استفاده می‌کردند. این نوع مفتول به دلیل نرمی، انعطاف­‌پذیری و سایر قابلیت‌ها، در قالب­‌بندی استفاده می‌شود.

      سیم مفتول سیاه چینی یا ایرانی

      سیم مفتول سیاه معمولاً در سایزهای ۱٫۵ میلی­متر تا ۴ میلی‌متر در بازار موجود است. این نوع مفتول در انواع چینی و ایرانی وجود دارد. نوع چینی این مفتول به دلیل تحمل حرارت بیشتر در فرایند تولید، نرم‌­تر و دارای ضخامت یکنواخت است، اما نوع چینی این مفتول کمیاب‌تر از نوع ایرانی و گران‌قیمت‌تر نیز است.

      انواع ایرانی این مفتول خود به دو نوع فابریک و غیر فابریک تقسیم می‌شود. نوع فابریک از کشش و نازک کردن میلگرد سایز ۶ و نوع غیر فابریک آن از تسمه‌های فلزی ساخته می‌شوند. سایزهای موجود در بازار ایرانی مفتول سیاه به شرح زیر است.

      • سیم مفتولی‌هایی باضخامت ۱٫۲ تا ۱٫۷ میلی‌متر که برای آرماتوربندی استفاده‌شده و پرکاربردترین آن سیم ۱٫۵ است و این کلاف مفتول‌ها دارای وزنی در حدود ۲۲ کیلوگرم است.
      • قطر مفتول ۲ تا ۲٫۵ میلی‌متری در قالب‌بندی کاربرد داشته و سیم ۲٫۵ نرم پرکاربردترین نوع از این مفتول است و همچنین دارای وزنی در حدود ۲۵ کیلوگرم است.
      • سیم مفتول‌های ۳ تا ۵ میلی‌متری در صنایع دیگر مانند ساختمان‌سازی، بسته‌بندی و … کاربرد داشته و دارای وزنی در حدود ۶۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم است.

      قیمت مفتول سیاه در بازار

      قیمت‌ سیم مفتولی سیاه به عواملی بستگی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

      • قیمت میلگرد در بازار :  با توجه به اینکه میلگرد ماده اولیه ساخت مفتول است، بنابراین قیمت میلگرد (یا وایرود) مهم‌ترین معیار برای تعیین قیمت سیم مفتول است.
      • نوع وایرود:  نوع وایرود سازنده میلگرد، و همچنین برند و کشور سازنده وایرود، قیمت میلگرد را تعیین می‌کند و درنهایت بر قیمت مفتول تأثیر خواهد داشت.
      • نوع سیم مفتول آرماتوربندی: انواع مفتول آرماتوربندی که فابریک و یا تسمه باشد، قیمت متفاوتی دارند.
      • میزان نرمی: مفتول آرماتوربندی با توجه به  میزان نرمی دارای قیمت متفاوت است.

    نظر خود را وارد نمایید.