دلایل استفاده ار خاموت در سازه ها + شیوه ی پیاده سازی
در تمام پروژههای ساختوساز مهندسها همواره به دنبال پیدا کردن راهی برای بالا بردن مقاومت سازه و عمر بیشتر آن هستند. مشکلی که ستونهای بتنی در سازههای مختلف با آن روبهرو میشد، ترک خوردن و مقاومت پایین در برابر وقایع طبیعی مثل سیل و زلزله بود. کلید حل این مشکل استفاده از نوعی میلگرد است که به آن خاموت گفته میشود. در این مقاله در مورد انواع خاموت و کاربرد آنها با هم صحبت میکنیم.
خاموت چیست؟
انواع مختلفی از میلگردها در پروژههای ساختوساز استفاده میشوند که یکی از آنها خاموت یا میلگرد عرضی نام دارد. میلگردها در دو حالت طولی و عرضی مورد استفاده قرار میگیرند؛ زمانی که میلگرد را در حالت عرضی خم کنند، به آن خاموت یا همان میلگرد عرضی میگویند.
با خم کردن میلگرها در راستای عرضی، از سایر المانهایی که در اطراف آن قرار دارد، محافظت خواهد شد. بنابراین استفاده از این نوع میلگردها در استحکام سازه تاثیر بسزایی خواهد داشت. خاموتها هم مثل سایر انواع میلگرد در سایزهایی مختلفی تولید میشود؛ پراستفادهترین آن سایزهای این نوع میلگرد سایز ۸ و ۱۰ است. در ادامه مقاله انواع مختلف این نوع میلگرد را با هم بررسی میکنیم.
اهمیت استفاده از خاموت در سازه های بتنی
اصلیترین دلیل استفاده از خاموت در پروژههای ساختساز بالا بردن قدرت استحکام ستونهای بتنی است. کنار هم قرار گرفتن انواع خاموت (با توجه به نیاز هر پروژه) مقاومت ستونها را در برابر نیروهای کششی تا مقدار قابل قبولی افزایش میدهد.
کاهش خطر زلزله با استفاده از خاموت
سالیان سال است که صنعت ساخت و ساز در تمام کشورهای دنیا به خاطر وقوع زلزله، مورد چالشهای مختلفی قرار گرفته است. استفاده از میلگرد و انواع خاموت توانسته نقش مهمی در افزایش استحکام ساختمانها و جلوگیری از تخریب آنها در اثر زلزله داشته باشید. خاموتها ضعف ستونهای بتنی در برابر نیروی کششی را تقویت میکنند و به این ترتیب باعث استحکام بیشتر سازهها میشوند. این میلگردها که بیشتر به صورت عمودی و گاهی به صورت مورب مورد استفاده قرار میگیرند، از شکست مقطع بتنی در اثر نیروی خمشی و برشی جلوگیری میکنند.