تمام دسته بندی ها
    Filters
    تنظیمات
    جستجو

    تولید و مصرف کدام میلگرد زیاد است؟

    تولیدکنندگان فولاد در سراسر ایران و در اکثر استان‌ها مستقر هستند و نیاز داخلی به میلگرد و دیگر انواع مقاطع فولادی را تامین می‌نمایند. همچنین بخشی از تولیدات میلگرد و محصولات فولادی به دیگر کشورها صادر می‌شود.

    میزان حجم تولید سالانه فولاد در ایران، بیش از 25 میلیون تن می‌باشد و از این رو در لیست 20 کشور برتر تولید فولاد خام در جهان قرار گرفته است.

    میزان حدودی آماری که برای مصرف داخلی آهن آلات به کار برده می‌شود به میزان 12 میلیون تن می‌باشد. مابقی تولیدات به دیگر کشورها صادر می‌شود.

    آشنایی با میلگردهای ساده و آجدار

    میلگرد در دو نوع ساده و آجدار به تولید می‌رسد که نوع آجدار در 4 گرید A1، A2، A3 و A4 دسته بندی می‌شود. میلگردهای آجدار به دلیل داشتن آج‌هایی روی سطح خود مقاومت و استحکام کافی دارند ولی میلگرد ساده بدون آج می‌باشد.

    به دلیل استحکام بالای میلگرد آجدار، از این نوع میلگرد در آرماتوربندی تیر و ستون سازه بتنی استفاده می‌شود.

    میلگرد A1 انعطاف‌پذیری بالایی دارد و در دسته مقاطع نرم قرار می‌گیرد. این میلگرد هیچ‌گونه آجی روی سطح خود نداشته و به همین دلیل مناسب برای استفاده در صنعت ساختمان نیست.

    چون سطح این میلگرد صاف است چسبندگی مناسبی با بتن ندارد و همچنین به دلیل انعطاف‌پذیری زیادی که دارد مقاومت کافی در برابر بارهای وارده نخواهد داشت.

    میلگرد A2 که دارای آج مارپیچی است از جمله میلگردهایی می‌باشد که در صنعت عمران و ساخت‌وساز استفاده زیادی دارد. در خاموت‌بندی و مش‌بندی سازه از میلگرد A2 بیشتر استفاده می‌شود. چون میلگرد A2 در خمکاری و برشکاری کیفیت قابل قبولی ارائه می‌دهد بیشتر در ساخت خاموت استفاده می‌شود.

    میلگرد A3، آج جناقی دارد و میلگرد پرمصرفی در ساخت ساختمان‌ها می‌باشد. این نوع میلگرد در ساخت و آرماتوربندی تیر و ستون بیشتر به کار برده می‌شود.

    میلگرد A3 ترد و شکننده می‌باشد و به همین علت ممکن است در خمکاری ترک بخورد و شکل‌پذیری مناسبی از خود نشان ندهد.

    میلگرد A4 مصرف بالایی ندارد و تولیدکنندگان محدودی در ایران میلگرد A4 تولید می‌کنند. چرا که مصرف این نوع میلگرد در سازه‌ها کم است و در کاربری‌های خاصی استفاده می‌شود. برای اینکه بدانیم تولید و مصرف کدام میلگرد زیاد است باید میزان تولیدات را بررسی کنیم.

    با توجه به توضیحات بالا می‌توان به این نتیجه رسید که میلگرد A2 و A3 به دلیل مصرف بالایی که در ساخت‌وساز دارند، تقاضای زیادی دریافت می‌کنند. به دلیل همین تقاضای زیاد، تولید این دو میلگرد نیز زیاد می‌باشد. اما میلگرد A1 و A4 نسبت به میلگردهای نام‌برده تولید کمتری دارند.

    اگر خط تولید کارخانجات میلگرد را بررسی کنیم، درمی‌یابیم که بیشتر تولیدکنندگان، میلگرد A2 و A3 را در سبد محصولات خود قرار داده‌اند و میلگرد A1 و A4 توسط کارخانجات محدودی به تولید می‌رسد.

    در مقاله زیر براساس آمار و ارقام تولید مقاطع فولادی، مشخص کردیم که میلگرد پرمصرف‌ترین محصول فولادی در ایران می‌باشد.

    نظر خود را وارد نمایید.