آیا قیمت میلگرد کاهش می یابد

با وجود افزایش قیمت دلار و تشدید تنشهای بینالمللی، بازار آهن و فولاد کشور در هفته گذشته همچنان در رکودی عمیق به سر میبرد. نبود نقدینگی در بازار و کاهش تقاضا از سوی پیمانکاران و سازندگان، مهمترین عامل مؤثر بر این وضعیت است. اگرچه برخی کارشناسان انتظار افزایش قیمت آهنآلات را در ماههای آینده دارند، اما در کوتاهمدت، روند قیمتها به شدت به تحولات سیاسی و اقتصادی منطقه وابسته است
در روزهای پایانی مهرماه و در نخستین روز هفته نوسانات قیمت آهن آلات در اکثر حوزهها اندک و محدود بود و بازار آهن کماکان در رکود عمیقی گزارش شد.
رکود شدید و نبود نقدینگی پیمانکاران و سازندگان مهمترین گره بازار آهن در این روزها است؛ به عبارتی دیگر بازار آهن و فولاد تا پیش از تشدید تنشهای خاورمیانه، در فاز رکود بود اما با تشدید تنشها و بهنوعی درگیر شدن ایران؛ برخی از کارشناسان بازارهای موازی معتقدند که جریان پول با شدت بیشتری به سمت داراییهای ریسکپذیر و داراییهایی مانند دلار و طلا که نقدشوندگی بالایی دارند سوق پیدا کرده است و در مقابل رکود در بازارهایی مثل مسکن و بازارهای زیرمجموعه آن مانند بازار آهن تشدید شده است.
به هر حال وضعیت نامتعارف کنونی چندان قابل پیشبینی نیست، هیچ کس قادر به پیشگویی اهداف پیش روی بازارهای کالایی و مالی نیست. شرایط این بازار تا حد زیادی به شرایط سیاسی منطقه خاورمیانه گره خورده است و هر نوع خبر سیاسی ممکن است به سرعت معادلات این بازار را تغییر دهد.
نگاهی به قیمت آهن آلات امروز
تداوم روند افزایشی قیمت دلار به عبور نرخ آن از کانال 64 هزار تومانی منجر شد و د پایان روز حدود 64 هزار و 300 تومان برآورد شد. اما قیمت آهن آلات نوسان چندانی نداشت، به طوری که قیمت روز میلگرد در عمده کارخانهها ثابت اعلام شد و چند کارخانه هم پیرو نوسانات هیجانی دلار، بین 50 تا 200 تومان افزایش داشت.
قیمت میلگرد روی کف قیمت هفته گذشته معامله میشود که در محدوده 26.800 تا 27.300 تومان قرار دارد. به عقیده کارشناسان با توجه به وضعیت فعلی کلیه بازارهای مالی و کالایی، کانال قیمتی 26 هزار تومان بهترین نرخ خرید است و توصیه میشود برای تأمین محصول مورد نیاز خود پیش از بروز نوسانات افزایشی، اقدام کنند زیرا احتمال کاهش بیشتر قیمت میلگرد و آهن آلات بسیار بعید و دور از انتظار است.
قیمت روز تیرآهن هم عمدتا ثابت اعلام شد اما قیمت تیرآهن ذوب اصفهان در برخی سایزها حدود 10 تا 80 هزار تومان کاهش داشت.قیمت روز قوطی پروفیل و نواع لولههای درزدار و بدون درز در عمده کارخانه ثابت اعلام شد.
قیمت روز نبشی، قیمت روز ناودانی و قیمت سپری هم عمدتا ثابت اعلام شدند و تنها شما محدودی از کارخانهها افزایش قیمت 200 تومانی داشتند.
قیمت ورق سیاه و انواع ورق گرم در عمده مبادی فروش بین 300 تا 700 تومان افزایش داشت، قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق شیروانی و روغنی هم بین 300 تا هزار تومان افزایش داشتند.
وضعیت معاملات بورس کالا
وضعیت عرضه و معاملات آهن اسفنجی در بورس کالای روز گذشته، مشابه وضعیت سایر محصولات زنجیره فولادی است، اما توجه به اینکه که در این قسمت از بازار عدم نقدینگی موج میزند؛ تقاضا برای عرضههای اعتباری بیشتر از عرضههای نقدی است.
به این صورت که از عرضه 201 هزار تنی آهن اسفنجی، حدود 76.2 درصد آن معامله شد. قیمت هر کیلو آهن اسفنجی 12 هزار و 829 تومان برآورد شد که بیانگر افزایش 1.1 درصدی قیمت این محصول بود.
در تحلیل روز گذشته با عنوان «نشانه های افزایش قیمت اهن» اشاره شد که پارامترهایی مانند قطعی گاز، انتخابات آمریکا، تناشهای نظامی و سیاسی و افزایش قیمت دلار مهمترین پارامترهای اثرگذاری هستند که افزایش قیمت آهن آلات در ماه آبان و هفتههای آتی را آدرس میدهد اگر چه نبود تقاضا مانعی جدی در برابر افزایش قیمتها است اما با در نظر گرفتن مجموع این پارامترها، کاهش قیمت میلگرد و آهن در حال حاضر امری بعید به نظر میرسد و نمیتوان چنین انتظاری از بازار داشت.